Afgelopen maandag heb ik Marijn gefotografeerd! De 1e keer was 3 jaar geleden, maar sindsdien is er heel veel veranderd. Die Marijn, geweldig hoe zij met haar hartverscheurende foto’s de wereld deze verhalen wil laten zien.
Dit deed ze ook met haar project #stoute cellen. Een fotoproject over kinderkanker. Deze foto’s staan in het NRC en het Parool, interview bij omroep Gelderland en ga zo maar door. En Marijn heeft met dit project ook nog de Hollandse Fotoprijs gewonnen.

Nu wilde ik graag dat ze het tarief voor de fotoshoot zou gaan gebruiken voor een goed doel. Gisteren gaf Marijn nog aan: ik zit te denken om als vrijwilligster te helpen bij Moria, maar laten we het geld gaan doneren aan onderzoek naar Ewing Sarcoom (botkanker bij kinderen), omdat ik de afgelopen jaren heb gezien hoe slopend deze ziekte te werk gaat en hoe weinig ze erover weten.

Gelukkig heb ik net nog even gechecked bij Marijn voordat ik dit blog zou gaan schrijven, want ondertussen zijn de plannen gewijzigd. Op dit moment is ze haar koffer aan het inpakken en gaat ze toch naar het vluchtelingenkamp Moria. De doorslag waren de verwoestende branden. Hoe heftig!  Succes en vooral veel sterkte voor wat je ziet en tegenkomt Marijn!

De website van Marijn Fidder: https://marijnfidder.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *