Magazine  Wij zijn Morgen

Onder begeleiding van Matt de Groot (beeldend kunstenaar/docent Fotoacademie/coach) en Katharina Pöhlmann (fotograaf/docent/coach) en samen met Els Tijssen en Carla Vermeend, heb ik vanaf 2020 een coachingstraject gevolgd. Dit heeft geresulteerd in mijn fotoproject “Wij zijn Morgen”, welke onderdeel uitmaakt van de gezamenlijke expositie “Niet kiezen is jezelf verliezen”. De serie is dit jaar (2023) geëxposeerd in Galerie Waterbolk te Utrecht.

Als ik kijk naar mijn oudste kleinkind en nu in de pubertijd – dan denk ik vaak hoe gaat het met haar? Hoe is ze de coronatijd doorgekomen? Hoe denkt ze over de oorlog en het klimaat.  Hoe ziet straks haar toekomst eruit? Is ze aan het piekeren, hoeveel jongeren zijn er wel niet depressief? Wat doet het met deze jongeren? Is het lastig om in deze onzekere tijd in die levensfase te zijn? Door mijn kinderen en kleinkinderen denk ik daar vaak over na. Wat geldt voor mijn kinderen en kleinkinderen, geldt ook voor andere kinderen. Hoe ziet voor hen de wereld er straks uit? Nemen we allemaal de juiste beslissingen voor een betere wereld? Kunnen we allemaal al deze talloze problemen oplossen en op de juiste manier aanpakken? Worden we overstroomd? Staat de wereld op z’n kop?

Met mijn serie portretten van jongvolwassenen vraag ik aandacht voor  de jongeren die in deze wereld verder moeten. Voor dat wat wij met zijn allen doen, consequenties heeft voor hen.

Vele jongeren heb ik gefotografeerd. Een aantal daarvan werd geëxposeerd in Galerie Waterbolk te Utrecht. De volledige serie met hun persoonlijk teksten heb ik verzameld in een magazine. Het magazine is te koop voor 15,- euro (zie onderstaande video)

De zeven portretten tijdens de expositie bij Galerie Waterbolk in Utrecht (april 2023)