Expo in De Rozet Arnhem

Afgelopen zaterdag was de opening van InDifferent in de Rozet in Arnhem met kunst van jongeren en een aantal van mijn portretten over jongeren vanuit InDifferent.
Wat een gezellige en vrolijke boel…. allemaal jongelui die enthousiast zijn en je ziet en voelt hoe ze zich thuisvoelen bij InDifferent.

InDifferent bestaat vanwege de jongeren. Het was een droom voor Elmar (oprichter InDifferent) om ze te laten vereeuwigen en ik vond het fijn om ze te fotograferen. Bram Wientjes, die zelf ook is geportretteerd, interviewde de jongeren en schreef bij elk portret een klein stukje tekst. Het doel is om jaarlijks een aantal van de jongeren te blijven portretteren zodat er over 10 jaar een enorm bestand is van portretten, wensen en ideeën. Daarmee laat InDifferent, via de stem van jongeren, zien hoe hun leefwereld constant in beweging is.

InDifferent is een community van jongeren die samen werken aan een inclusieve leefomgeving. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen zoals hij/zij/hen wil, zonder het gevaar te lopen, of de angst te hebben, om te worden gepest of gediscrimineerd. Helaas is de realiteit voor velen momenteel niet zo. InDifferent probeert die realiteit te veranderen. Check https://indifferent.nl

De expositie over diversiteit is nog de gehele week te zien (op de vijfde etage van Rozet). Hier vind je in de bibliotheek óók een volle leestafel met boekentips van InDifferent rondom dit thema.
Op bijgaande foto zie je een deel van het InDifferent team. T’is een zoekplaatje, maar ik zit  helemaal rechts op de hoogste trede (wel even dubbelklik op de foto).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.