Eindresultaat Masterclass Dans & Portret: fotograaf Hanneke van Iersel

Ook Hanneke volgde de Masterclass en zij had een pittig concept. Oorlog! Een zwaar onderwerp waar we allemaal wel op de een of andere manier mee te maken hebben. Lees en kijk naar het verhaal en de foto van Hanneke.

Mijn thema is oorlog, wat doet het met je?

Ik heb het thema oorlog gekozen omdat hetgeen er in Oekraïne gebeurt zo dichtbij komt. In de krant las ik interviews met gevluchte vrouwen, moeders in de meeste gevallen. Als moeder voelde ik het leed van deze vrouwen.
Ik heb geprobeerd te verbeelden wat er met je gebeurd.
Allereerst is er paniek en chaos, onbegrip en heel veel leed. Je leven wordt totaal ontwricht. Van de een op de andere dag is alles compleet op z’n kop gezet. Na verloop van tijd komt de twijfel, wat moet ik doen? Moet ik vluchten voor het geweld of moet ik blijven en sterk zijn.

Het werken met een moodboard, zoeken naar de juiste sfeer, de opstelling en het licht werden zorgvuldig begeleid. Het model heeft zich ingeleefd in mijn opzet waardoor de emotie en sfeer mooi zijn verbeeld.

Dank je wel Hanneke, iedereen was er duidelijk over. Deze ene foto vertelt het hele verhaal. Klasse!