Eindresultaat conceptuele portret fotografie Helga Nuchelmans

Ook Helga was ook één van de deelnemers en haar beelden maar vooral ook haar creativiteit zijn zo inspirerend. Lees en kijk!

De drie getoonde foto’s zijn het eindresultaat.
Onderstaand het concept van Helga in haar eigen woorden.

Mijn concept is: haar zachtheid is haar kracht.
Het lijkt een tegenstelling, die toch klopt. In mijn concept had ik daarom dubbelbeelden in gedachte.
Jinte kijkt verlangend over haar schouder naar wie haar steunt. Daar staat haar eigen zachtheid, die op haar beurt naar Jinte reikt om kracht te geven.
Door zacht te blijven, staan ze sterk. Door het volgen van deze cursus, is het me ook gelukt om het beeld dat ik in gedachten had, te creëren.
Voor het tweede beeld in dit concept wilde ik een zachte sfeer door een combinatie te maken met magnolia bloemen. Jinte weet de zachtheid perfect neer te zetten. Daarom heb ik uiteindelijk een tweede bewerking gemaakt, waarin Jinte meer centraal staat en de bloemen in de achtergrond verdwijnen.
Het lichte beeld is meer conceptueel, het tweede (hopelijk) meer fine-art.

Met model Jinte subtiel, zacht en fragiel in beeld gebracht. Chapeau!

Recensie Helga:
Gery, door je rust en interesse in je cursisten had je voor ieder van ons persoonlijke tips om goed voorbereid aan de studiodag te beginnen. Je hebt mij al vooraf uit mijn comfortzone gehaald en daar ben ik heel blij mee. Tijdens de shoot vond je de juiste balans tussen aanwijzingen geven en zelfstandigheid. Ieders resultaten zijn schitterend. Ongelofelijk hoeveel we in zo’n korte tijd hebben geleerd. Het smaakt naar meer. Dankjewel!

Interesse? Klik op https://www.tenbroek-fotografie.nl/cursussen/