Foto’s en review “cursus Conceptuele Portret Fotografie” door Ellen Kolff

In de cursus “conceptuele portret fotografie” van Gery heb ik een begin gemaakt met een nieuwe serie, onder de (voorlopige) naam “Trapped”.
Een serie over de gevolgen van pesten en (mentale) mishandeling. De mens is een sociaal dier. We hebben andere mensen nodig, om van te leren, om beschermd te worden, om samen te zijn. Maar wat als je te maken hebt met iemand die geen veiligheid geeft maar je beschadigd? Mishandeling komt op veel vlakken voor. Mentaal en fysiek. In relaties tussen volwassenen, maar ook naar kinderen en tussen kinderen onderling. Een machtsvertoon naar iemand die zich niet goed kan verweren, omdat hij/zij geen kans heeft om te ontsnappen. Iemand die vast zit in de situatie, gevangen en zich verstikt en beschadigd gaat voelen. Hoe voelt dat? En hoe kan je je staande houden?Het concept is om een reeks fine-art portretten te maken, die de moeilijke emoties maar zeker ook iets positiefs (veerkracht) kunnen laten zien. Materialen rond de nek kunnen het gevangen en verstikte gevoel versterken. De portretten zullen voldoende ruimte geven voor iedereen om het verhaal in te vullen vanuit de eigen beleving en ervaringen. In de cursus heb ik met 1 model een start gemaakt, nu is het aan mij om het uit te breiden met meerdere personen.  Wordt vervolgd dus!

Review Ellen over de cursus:
Al langer had ik een idee om gedachten die ik wat grondiger wilden uitwerken en uit te voeren. De cursus Conceptuele portretfotografie van Gery leek me daar heel geschikt voor en dat bleek zeker te kloppen. Ik wist al dat ze een erg goede fotograaf is (kijk maar naar haar werk), maar merkte al snel dat ze ook een prettig persoon is die veel moeite doet voor de cursus. Haar uitleg was duidelijk, de opdrachten zinvol, ik kon alles vragen en ze stuurde mij nog wat extra materiaal toe. Ze nam steeds veel tijd en gaf veel handige tips. De fotoshoot ochtend was super: veel info en begeleiding en na afloop een heerlijke en gezellige lunch. Ik heb in deze cursus geleerd hoe ik een idee kan uitwerken, waar ik allemaal over na kan denken en hoe ik het in de nabewerking kan versterken. Kortom, ik ben er heel blij mee!

En ik met jou Ellen, niet de eerste de beste fotograaf en ik heb genoten van je concept. Een behoorlijk moeilijk en intens onderwerp om uit te werken.
Wat een goede start met je projct en dit is nog maar het begin. Succes en houd je me op de hoogte?
Kijk ook even op de website van Ellen http://www.ekf-foto.nl/ en op haar Instagram account https://www.instagram.com/ellenkolff_fotografie/
Interesse? Klik op https://www.tenbroek-fotografie.nl/cursussen/