Carl Jung

Een tijdje geleden was ik op een bijeenkomst over Carl Jung. Hij was een Zwitserse psychiater en psycholoog,  de grondlegger van de analytische psychologie. Deze bijeenkomst werd gegeven door Marijke Postma. Echt heel erg boeiend.

Er is veel over Carl Jung te lezen, super interessant. En uitspraken van hem, zoals knowing your own darkness is the best method for dealing with the darknesses of other people, dat triggert me en zet me aan het denken over de schaduw/donkere kant die iedereen heeft en natuurlijk die van mezelf.

Wat is jouw schaduw of duistere kant? Meer licht op je duistere kant laten schijnen? Of is dit een kant waar je niet graag over praat. Of liggen er schatten in de donkere kant van je persoonlijkheid?

Een mooi onderwerp om uit te werken in een conceptueel portret. Samen met Alina zijn we aan de slag gegaan voor een paar beelden over deze schaduwkant. De daglichtlamp deze keer eens niet gebruikt, maar de flitslampen afgestoft en ook een aantal lichtvormers die ik al eeuwen niet gebruikt heb. Leuk!

Geïnteresseerd in een cursus Conceptuele portret fotografie? Meer info op: https://www.tenbroek-fotografie.nl/workshop-conceptuele-fotografie/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.