Magazine Onthullingen

Na een mooi maar ook wel lang traject zijn niet alleen alle foto’s maar ook als kers op de taart het magazine “Onthullingen” voltooid. Een lang traject van: vrouwen zoeken voor mijn project; de shoots en de verhalen; de bewerking en het zoeken naar de juiste beelden voor de definitieve serie; de foto’s indienen voor de BMK van de fotobond; de prints op mijn eigen printer wat toch wel even wat zweetdruppeltjes kostte; de spannende dag in het fotomuseum Rotterdam tijdens het gesprek met de jury over mijn serie en de uitslag (BMK-kandidaat); enquete uitsturen voor het magazine; redigeren en redigeren; het vele contact met de geportretteerden; en uiteindelijk het magazine in mijn handen voelen. En als klap op de vuurpijl een onderscheiding voor Remarkable Artwork vanuit de Siena International Photo Awards 2020.

En waar gaat de serie “Onthullingen” dan over? In deze serie toon ik de schoonheid versus de imperfectie van de geportretteerde vrouwen in een wereld waarin alles om perfectie draait. Zij hebben de kracht zich kwetsbaar op te stellen door zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven en zo het verhaal te onthullen over hun littekens: onzekerheden, doorstane angsten en pijnen. Deze kwetsbaarheid boeit mij en het ontroert me dat mensen hun verhaal aan mij willen vertellen. Verhalen over openhartoperaties, meerdere niertransplantaties, auto-immuunziekte enz. In deze serie zijn de littekens “versierd” met eigen inbreng, zoals de witte orchidee van Mariska omdat dit de lievelingsbloem van haar oma is.

De serie is dit jaar (2020) in zijn geheel of gedeeltelijk geplaatst op onderstaande websites en ik besef me dat dit voor mij heel bijzonder is:

Pf magazine online:
BMK kandidaat:
Foto Femme United:
Siena Award:
L’Œil de la Photographie Magazine:

Trots ben ik op het eindresultaat maar vooral op de vrouwen die zo sterk zijn om zich kwetsbaar op te stellen. Dank jullie wel! Ook wil ik graag de volgende personen bedanken voor hun hulp: Carla, Peter en Els.


Het magazine is te koop in de Blurb winkel.