Vooraf aan de Masterclass hebben alle deelnemers nagedacht over het concept voor de fotodag. Al deze concepten zijn vooraf besproken op uitvoering e.d.
Zo ook het concept van Lilian, waarin in het kort stond: de combinatie van model met natuur, de prachtige ogen van Jinte met blote schouder, hiermee de kwetsbaarheid uitdrukken, de emotie en de houding.

Met het blad werkte niet echt zo als gedacht, maar het laatste stukje (ogen, schouder, houding, kwetsbaarheid) is volledig gelukt met dit integere beeld van Jinte. Alles klopt, haar handen, houding en blik.
Chapeau Lilian & Jinte!

(wel even dubbel klik op de foto voor het volledige beeld)

Joanne had voor de masterclass Dans & Portret een concept uitgewerkt met het volgende moodboard: zwart jurkje, omslagdoek, droogbloemen, wind door haren, Rembrandt licht met reflector, subtiele make up en een donkere achtergrond.
Allemaal afgetikt! Met dit mooie licht, de mooie bewerking en met Jinte als model en Joanne als fotograaf ontstaat er een prachtig fine art portret. Een plaatje !!!

(dubbel klik op de afbeelding voor het volledige portret)

 

 

Laatst belde Esther van het Hof van Kindergasthuis De Boeg om even langs te komen om het boekje ter herinnering aan Olaf en Bram af te geven. Al geruime tijd maak ik foto’s voor De Boeg en daar word ik blij van. Een mooie instelling met een groot team van vrijwillers, helaas afhankelijk van sponsoren… en de koek is bijna op. Binnen niet al te lange tijd zal De Boeg na 5,5 jaar en na ongeveer 250 gezinnen bijgestaan te hebben, de deuren moeten sluiten. Ik heb er geen woorden voor ….

Dit boekje is een boekje vol herinneringen voor Bram. Olaf (vader) en Bram (zoon) verbleven al 4 maanden in de Boeg. Bram was elke dag in het ziekenhuis voor dialyse. En vlak nadat ik foto’s gemaakt had kreeg ik een telefoontje van Esther dat Olaf heel plotseling in de Boeg was overleden en of ik foto’s wilde uitzoeken en opsturen voor de familie en de begrafenis. Dit kwam behoorlijk binnen en bij het zien van het boekje vol met foto’s en verhalen ook. Dank je wel Esther voor dit mooie aandenken.

 

 

 

 

 

Wat was het heet die dag; de zon weerkaatste op de zandvlakte! Midden op de middag na het slaapje van Quinn hadden we op een mooie locatie vlakbij Schaik afgesproken.
Alles was aanwezig: bossen, zandvlaktes en water. Genoeg mooie plekjes. Dus op zoek naar wat schaduw, niet makkelijk met veel open stukken en de felle zon.
Ook de “water” foto’s zijn mooi geworden ondanks het licht. Op de foto: mijn zoon Thomas, zijn vrouw Shiao Li en de kleine Quinn en  ???
Een mooie dag!

Vooraf aan de Masterclass heb ik met Dieneke haar moodboard besproken. Voor Dieneke was het een eerste kennismaking met conceptuele fotografie en met het maken van een moodboard. Volgens mij veel stof tot nadenken.
Vooral de corona periode werd hierin betrokken: een periode van verwarring, onthechting en het gemis van dochter en kleinkinderen. Maar ook je eigen weg vinden in een wereldwijde pandemie. Genoeg emoties om mee te werken.
En wat heeft Jinte dit weer goed kunnen uitbeelden.  Mooi resultaat Dieneke & Jinte, klasse !   (dubbelklik op de foto voor het volledige beeld)

 

 

Afgelopen zondag was het laatste gedeelte van onze Masterclass Dans & Portret. Het was behoorlijk intensief, veel werk maar we hebben het zooooo leuk gehad.
Ik had vooraf – toen ik Petra vorig jaar voorstelde om samen een gezamenlijke masterclass op te zetten – niet kunnen voorzien dat de uitvoering & de realisatie hiervan ons zoveel zou brengen. Ook denk ik dat we met ons concept: 2 online sessies en een fotodag op locatie, maar ook met de conceptuele portretfotografie in combinatie met dansfotografie een nog niet eerder aangeboden Masterclass hebben neergezet. In het najaar plannen we een nieuwe Masterclass in, maar tevens zitten we vol met nieuwe ideeën om uit te werken. Een “wordt vervolgd” dus.

In dit blog wil ik tevens een foto van Hans van den Berg laten zien. In zijn moodboard sprak Hans over fragiel en kwetsbaar, maar ook over de rozenkrans.
Beeldtaal, pose, emotie, verdeling licht en donker, de zwart/wit bewerking: mij raakt de foto. Ook de handen van Jinte zijn prachtig. En wat kan Jinte zich goed inleven. Een mooi eindresultaat.
(dubbelklik foto voor volledige beeld)

…… en we zijn er helemaal klaar voor!
Nog ruim één week te gaan en dan start de 1e online sessie (30 mei) van onze Masterclass. Gevolgd door een volle dag fotografie (5 juni) en na afloop nog een online sessie (13 juni).

Het idee sluimerde al lang om een gezamenlijke Masterclass te geven en in het najaar van 2020, midden in de Covid periode hebben Petra Teeuwsen en ik de knoop doorgehakt.
Een Masterclass waarin zowel dans- als portretfotografie aan de orde zal komen en er veel tijd is voor het fotograferen.  Tijdens de online bijeenkomsten bespreken we de theorie en staat post-processing centraal.

Ondanks alle onzekerheden en met de mogelijkheid dat alles uitgesteld kan worden door de dan geldende Covid maatregelen, zijn we doorgegaan.  We zijn er ook achter gekomen dat het organiseren van een duo-masterclass  veel voorbereiding kost. Maar hij staat er!
We verheugen ons erop om onze kennis in de dans- en portretfotografie te delen.

Heb je interesse? Er is nog 1 plek vrij (max is 8 deelnemers).
Meer informatie: https://www.tenbroek-fotografie.nl/masterclass-dans-portret/

 

Je bent puber!
Op reis van kindertijd naar volwassenheid.
Een proces van ontwikkelingen en ontdekkingen.
Puberteit, een zoektocht naar je identiteit. Wie ben ik?
En wat als je ontdekt dat er verschillen zijn?
Dat je andere persoonlijke eigenschappen of kenmerken hebt dan de meeste personen in je omgeving.
Hoe belangrijk zijn die verschillen?
In hoeverre doen ze er echt toe?

Voorvechters van het zonder (voor)oordelen verschillend kunnen zijn.

Ontmoet Ainhoa (panseksueel) en Willemijn biseksueel) en hun liefde voor elkaar.
15 en 16 jaar oud.
Zij laten zien waar ze voor staan, no matter what

Zij zijn de, door corona uitgestelde, start van mijn nieuwe serie.
Samen met @indifferent maken we, naast mijn eigen serie, een magazine met foto’s en interviews.

Masterclass

Even voorstellen?
Dit is Jinte en zij is één van onze twee modellen voor de Masterclass Dans & Portret.
Er zijn nog 2 plekjes vrij. Nieuwsgierig? Check https://www.tenbroek-fotografie.nl/masterclass-dans-portret/.
(dubbel klik voor volledig portret)

We zijn zover, het draaiboek is klaar. De data en inhoud van onze Masterclass zijn bekend.
Een Masterclass in een ander jasje. Vele aspecten in de dans- en portretfotografie komen aan bod en zijn te volgen via 2 online sessies en een volle dag fotograferen op locatie. Alle informatie is te vinden op mijn website: Masterclass Dans & Portret

Voor deze Masterclass zijn 8 plekken beschikbaar en vindt doorgang bij een minimum van 6 deelnemers.
En jaaaa, ik heb er enorme zin in. Veel overleg, veel voorbereidingen….: maar oh zo leuk!