“dubbelklik foto voor de grotere versie”

 

Wat hebben we toch een prachtige locatie voor onze expo. Midden in hartje centrum Utrecht, die mooie straatjes met winkeltjes en ja…. gisteren zat half Utrecht al in het zonnetje op deze terrasjes.
Gelukkig hadden we een aantal handige handjes en hangt het werk van Carla Vermeend, Els Tijssen en van mij strak aan de wanden. Galerie Waterbolk is een mooi oud pand tussen de broodjeszaken en kledingwinkels.

Deze woensdag gaan we al open en donderdag is de feestelijke opening om 17.00 uur. En nog even alle informatie op een rijtje (vooral de openingstijden). Dagje Utrecht met een expo: leuk als je langs kom.

 

Meestal sta ik achter de camera en niet ervoor, dat vind ik maar niets.
Maar dit is dan toch wel weer leuk, zo vlak bij mijn eigen foto’s.

 

Een tijdje geleden was ik op een bijeenkomst over Carl Jung. Hij was een Zwitserse psychiater en psycholoog,  de grondlegger van de analytische psychologie. Deze bijeenkomst werd gegeven door Marijke Postma. Echt heel erg boeiend.

Er is veel over Carl Jung te lezen, super interessant. En uitspraken van hem, zoals knowing your own darkness is the best method for dealing with the darknesses of other people, dat triggert me en zet me aan het denken over de schaduw/donkere kant die iedereen heeft en natuurlijk die van mezelf.

Wat is jouw schaduw of duistere kant? Meer licht op je duistere kant laten schijnen? Of is dit een kant waar je niet graag over praat. Of liggen er schatten in de donkere kant van je persoonlijkheid?

Een mooi onderwerp om uit te werken in een conceptueel portret. Samen met Alina zijn we aan de slag gegaan voor een paar beelden over deze schaduwkant. De daglichtlamp deze keer eens niet gebruikt, maar de flitslampen afgestoft en ook een aantal lichtvormers die ik al eeuwen niet gebruikt heb. Leuk!

Geïnteresseerd in een cursus Conceptuele portret fotografie? Meer info op: https://www.tenbroek-fotografie.nl/workshop-conceptuele-fotografie/

 

Eén keer per jaar organiseer ik een cursus Conceptuele Portret Fotografie.

In deze cursus gaat het om jouw verhaal. Wat wil jij vertellen? en hoe zetten we jouw concept om naar beeld!
Ik laat je mijn manier van werken zien en hoe mijn beelden tot stand komen.

De cursus bestaat uit vier sessies (3 online en 1 dag in de studio). Je werkt aan een eigen, persoonlijk concept. Samen met het model en met mij vertaal je jouw concept naar beeld.
Tijdens de online sessies staan het bespreken van theorie, het persoonlijk moodboard en post-processing centraal. Op de fotodag leggen we ons volledig toe op het fotograferen.

Maximaal 4 deelnemers: data in april/mei en juni
Voor meer informatie en reviews: Cursus Conceptuele Portret Fotografie

Op 6 april is de feestelijke opening van onze expositie “niet kiezen is jezelf verliezen” in Galerie Waterbolk te Utrecht. Samen met Els Tijssen en Carla Vermeend exposeren wij met drie persoonlijke verhalen over (on)bewuste keuzes.

We worden allemaal bepaald door onze omgeving: door anderen en de tijdsgeest. Hoe kun je ondanks de beperking van de vrije wil je eigen leven leiden. Hoe kun je in plaats van verzanden in angst en afwachten je bevrijden en ruimte en bewegingsvrijheid creëren. Wij, Els Tijssen, Carla Vermeend en Gery ten Broek leren elkaar kennen tijdens activiteiten van de Nederlandse Fotobond. Al jaren vormen we een klein collectief. In het gezamenlijk bespreken van onze individuele fotoprojecten staan ontwikkeling en verdieping centraal. Met Matt Chaim de Groot (beeldend kunstenaar, docent Fotoacademie, coach) en Katharina Pöhlmann (fotograaf, coach) als begeleider, volgen wij als drietal een traject waarvan deze expositie de afsluiting vormt.

Tijdens deze expositie presenteer ik mijn serie “Wij zijn Morgen”.

De expositie is van 5 t/m 16 april te bezichtigen.
Ik ben op onderstaande data aanwezig:

Misschien tot in Utrecht!

Afgelopen zaterdag was de opening van InDifferent in de Rozet in Arnhem met kunst van jongeren en een aantal van mijn portretten over jongeren vanuit InDifferent.
Wat een gezellige en vrolijke boel…. allemaal jongelui die enthousiast zijn en je ziet en voelt hoe ze zich thuisvoelen bij InDifferent.

InDifferent bestaat vanwege de jongeren. Het was een droom voor Elmar (oprichter InDifferent) om ze te laten vereeuwigen en ik vond het fijn om ze te fotograferen. Bram Wientjes, die zelf ook is geportretteerd, interviewde de jongeren en schreef bij elk portret een klein stukje tekst. Het doel is om jaarlijks een aantal van de jongeren te blijven portretteren zodat er over 10 jaar een enorm bestand is van portretten, wensen en ideeën. Daarmee laat InDifferent, via de stem van jongeren, zien hoe hun leefwereld constant in beweging is.

InDifferent is een community van jongeren die samen werken aan een inclusieve leefomgeving. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen zoals hij/zij/hen wil, zonder het gevaar te lopen, of de angst te hebben, om te worden gepest of gediscrimineerd. Helaas is de realiteit voor velen momenteel niet zo. InDifferent probeert die realiteit te veranderen. Check https://indifferent.nl

De expositie over diversiteit is nog de gehele week te zien (op de vijfde etage van Rozet). Hier vind je in de bibliotheek óók een volle leestafel met boekentips van InDifferent rondom dit thema.
Op bijgaande foto zie je een deel van het InDifferent team. T’is een zoekplaatje, maar ik zit  helemaal rechts op de hoogste trede (wel even dubbelklik op de foto).