De kogel is door de kerk…….een nieuwe groepscursus Conceptuele Portret Fotografie staat voor dit voorjaar ingepland en een nieuwe locatie voor de fotodag is ook beschikbaar.  En wat een voor een locatie!
Deze vindt plaats in de prachtige en sfeervolle galerie van Daan Spijkerboer – Art te Arnhem (https://www.daanspijkerboer-art.nl/). 

Informatie cursus: https://www.tenbroek-fotografie.nl/workshop-conceptuele-fotografie/
Kijk ook even naar foto’s van oud deelnemers en lees over hun moodboard/conceptverhaal: https://www.tenbroek-fotografie.nl/category/cursussen/

Vandaag werd ik herinnerd aan het Fotofestival in Rotterdam, al even geleden…..in 2018.
Onderstaande foto, die eerst via de Fotobond bij Galerie Sille te Oudewater hing, kwam daarna bij het Fotofestival te hangen. Voor mij heel bijzonder, ik heb mooie herinneringen aan die dag in Rotterdam. Daarna heeft de foto – die prachtig afgedrukt is op groot formaat – heel lang bij één van mijn dochters boven de haard gehangen. Sinds korte tijd staat deze weer bij mij in de studio, waar ik vandaag bezig was om verschillende foto’s te verzamelen die eerdaags in Elst komen te hangen. Ook deze foto gaat mee. Leuk om aan terug te denken… time flies.

 

In de corona periode heb ik een serie gemaakt over de 2e generatie Molukkers in Nederland. Hoe mooi vond ik het dat deze serie en het feit dat het op 21 maart 2021 exact 70 jaar geleden was dat de eerste Molukkers in Nederland arriveerden, zo mooi te samen kwam.
De foto’s uit de serie Moluccan Memories hebben nog een lange periode in Museum Sophiahof in Den Haag mogen hangen.

Ondertussen heb ik al geruime tijd alle foto’s weer in huis en gisteren was de dag dat ik de prints aan bijna iedereen kon geven. Een gezellige fijne dag, met een heerlijke lunch (iedereen nam allerlei lekkers mee), heel veel gelachen (en ook veel te veel gegeten) en natuurlijk mooie herinneringen en verhalen gehoord.

Wil je nog even alle foto’s van de serie zien en het verhaal over de Moluccan Memories lezen? Dan staat alles op deze PAGINA beschreven (even naar beneden scrollen).

 

 

“dubbelklik foto voor de grotere versie”

 

Wat hebben we toch een prachtige locatie voor onze expo. Midden in hartje centrum Utrecht, die mooie straatjes met winkeltjes en ja…. gisteren zat half Utrecht al in het zonnetje op deze terrasjes.
Gelukkig hadden we een aantal handige handjes en hangt het werk van Carla Vermeend, Els Tijssen en van mij strak aan de wanden. Galerie Waterbolk is een mooi oud pand tussen de broodjeszaken en kledingwinkels.

Deze woensdag gaan we al open en donderdag is de feestelijke opening om 17.00 uur. En nog even alle informatie op een rijtje (vooral de openingstijden). Dagje Utrecht met een expo: leuk als je langs kom.

 

Meestal sta ik achter de camera en niet ervoor, dat vind ik maar niets.
Maar dit is dan toch wel weer leuk, zo vlak bij mijn eigen foto’s.

 

Een tijdje geleden was ik op een bijeenkomst over Carl Jung. Hij was een Zwitserse psychiater en psycholoog,  de grondlegger van de analytische psychologie. Deze bijeenkomst werd gegeven door Marijke Postma. Echt heel erg boeiend.

Er is veel over Carl Jung te lezen, super interessant. En uitspraken van hem, zoals knowing your own darkness is the best method for dealing with the darknesses of other people, dat triggert me en zet me aan het denken over de schaduw/donkere kant die iedereen heeft en natuurlijk die van mezelf.

Wat is jouw schaduw of duistere kant? Meer licht op je duistere kant laten schijnen? Of is dit een kant waar je niet graag over praat. Of liggen er schatten in de donkere kant van je persoonlijkheid?

Een mooi onderwerp om uit te werken in een conceptueel portret. Samen met Alina zijn we aan de slag gegaan voor een paar beelden over deze schaduwkant. De daglichtlamp deze keer eens niet gebruikt, maar de flitslampen afgestoft en ook een aantal lichtvormers die ik al eeuwen niet gebruikt heb. Leuk!

Geïnteresseerd in een cursus Conceptuele portret fotografie? Meer info op: https://www.tenbroek-fotografie.nl/workshop-conceptuele-fotografie/

 

Eén keer per jaar organiseer ik een cursus Conceptuele Portret Fotografie.

In deze cursus gaat het om jouw verhaal. Wat wil jij vertellen? en hoe zetten we jouw concept om naar beeld!
Ik laat je mijn manier van werken zien en hoe mijn beelden tot stand komen.

De cursus bestaat uit vier sessies (3 online en 1 dag in de studio). Je werkt aan een eigen, persoonlijk concept. Samen met het model en met mij vertaal je jouw concept naar beeld.
Tijdens de online sessies staan het bespreken van theorie, het persoonlijk moodboard en post-processing centraal. Op de fotodag leggen we ons volledig toe op het fotograferen.

Maximaal 4 deelnemers: data in april/mei en juni
Voor meer informatie en reviews: Cursus Conceptuele Portret Fotografie