Afgelopen zaterdag was de opening van InDifferent in de Rozet in Arnhem met kunst van jongeren en een aantal van mijn portretten over jongeren vanuit InDifferent.
Wat een gezellige en vrolijke boel…. allemaal jongelui die enthousiast zijn en je ziet en voelt hoe ze zich thuisvoelen bij InDifferent.

InDifferent bestaat vanwege de jongeren. Het was een droom voor Elmar (oprichter InDifferent) om ze te laten vereeuwigen en ik vond het fijn om ze te fotograferen. Bram Wientjes, die zelf ook is geportretteerd, interviewde de jongeren en schreef bij elk portret een klein stukje tekst. Het doel is om jaarlijks een aantal van de jongeren te blijven portretteren zodat er over 10 jaar een enorm bestand is van portretten, wensen en ideeën. Daarmee laat InDifferent, via de stem van jongeren, zien hoe hun leefwereld constant in beweging is.

InDifferent is een community van jongeren die samen werken aan een inclusieve leefomgeving. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen zoals hij/zij/hen wil, zonder het gevaar te lopen, of de angst te hebben, om te worden gepest of gediscrimineerd. Helaas is de realiteit voor velen momenteel niet zo. InDifferent probeert die realiteit te veranderen. Check https://indifferent.nl

De expositie over diversiteit is nog de gehele week te zien (op de vijfde etage van Rozet). Hier vind je in de bibliotheek óók een volle leestafel met boekentips van InDifferent rondom dit thema.
Op bijgaande foto zie je een deel van het InDifferent team. T’is een zoekplaatje, maar ik zit  helemaal rechts op de hoogste trede (wel even dubbelklik op de foto).

 

Afgelopen zondag was de laatste en tevens 4e sessie van mijn cursus Conceptuele Portret Fotografie. Een behoorlijk intensieve cursus voor de 4 deelnemers.
En wat voor deelnemers! Een fijne, enthousiaste en vooral creatieve groep mensen.
Op de fotodag heb ik zoveel verschillende settings/moodboards gezien dat het voor de hele groep en voor mij een hele inspirerende dag werd.
Er valt nog veel over te vertellen, maar klik even op de link voor het interview en de “behind the scene” foto’s.

https://www.tenbroek-fotografie.nl/workshop-conceptuele-fotografie/

Waarschijnlijk komt er in het najaar een nieuwe cursus.

Nu staat eerst de Masterclass Dans & Portret ingepland, die start midden mei.
Interesse? Check https://www.tenbroek-fotografie.nl/masterclass-dans-portret/  of bij Petra Teeuwsen (dans gedeelte) https://www.petrateeuwsen.com.

En wie weet “Tot ziens”.

De foto’s van de Molukse serie zijn weer thuis. Al met al toch een half jaar in Museum Sophiahof gehangen. Ook gisteren werden we weer hartelijk ontvangen door Alies Boenders en hebben ons bezoek aan Den Haag afgesloten met een heerlijke indonesische lunch in de binnenstad. Op gepaste wijze dus :)

Op naar de volgende expo. De wissellijsten ga ik gebruiken voor een serie portretten van jongeren die vanaf 21 mei in De Rozet in Arnhem komen te hangen tijdens de week van de diversiteit.
Mocht je De Rozet niet kennen, het is de culturele hotspot in Arnhem met fantastisch uitzicht over Arnhem. Vooral in de zomer op het dakterras een heerlijk plekje.
Het Erfgoedcentrum Rozet is een samenwerkingsverband tussen het voormalig Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek. Dus een bezoekje waard.